check
מי אנחנו | רשות הספריות

רשות הספריות היא יחידה אוניברסיטאית שיעודה הוא איסוף תוכן מדעי, שימורו והנגשתו לקהיליית האוניברסיטה - לצרכי המחקר, ההוראה והלמידה של כל חבריה. הרשות מאגדת את שמונה הספריות המדעיות של האוניברסיטה ואת ארכיון איינשטיין, במסגרת ארגונית ומקצועית הכוללת גם מטה והנהלה משותפים. תכליתה של מסגרת זו היא לייעל את ניצול המשאבים שהאוניברסיטה מקצה לתמיכה במערך הספרייתי שלה תוך הבאתו לרמה המקצועית הגבוהה ביותר, האפשרית.

רשות הספריות פועלת, בעקביות ובתיאום בין יחידות המשנה שלה, לקידום נושאים אלה: 
א. שימור ושדרוג של האוסף הספרייתי (מודפס ואלקטרוני), בהתאמה לצרכים האקדמיים של קהיליית האוניברסיטה (חוקרים, מורים וסטודנטים).
ב. סיוע (בטכנולוגיה, בארגון, בהדרכה וביעוץ) לכל אחד מחברי קהיליית היעד, להגיע אל החומר המדעי המסוים לו הוא זקוק, בכל עת נתונה.
ג. עיצוב ושדרוג מרחבי עבודה/למידה/עיון והנגשתם לכל חברי קהיליית היעד, במתכונות המותאמות לצרכיהם ולהעדפותיהם.
ד.אפיון, רכישה והטמעה של טכנולוגיות מתקדמות המיועדות לקידום יעדי האוניברסיטה בתחומי המחקר, ההוראה, הלמידה והניהול (בתיאום ובשת"פ עם הנהלת המוסד ועם היחידות האקדמיות והמנהליות הרלוונטיות).

את הרשימה המפורטת של המיזמים, בהם עוסקת הרשות ואת אופן מעורבותה בהם ניתן למצוא תחת לשונית ״מחקר והוראה״, בתפריט הניווט.
בלחיצה על תמונת ספרייה מסוימת, ניתן להתרשם מהעשייה, של כל ספרייה, לקידום הנושאים הנ”ל.

שיתופי פעולה והצעות

ערך מרכזי, בתפיסת ההפעלה של הרשות, הוא שיתוף הפעולה (במידע, בידע מקצועי ובעשיה) בין יחידותיה, בינן לבין הקהילייה האקדמית ובינן לבין גורמי מקצוע בארץ ובעולם.

לכן, כל המעוניין לחלוק עם הרשות את דעותיו, רעיונותיו ודרישותיו מוזמן בזאת לפנות אל הספרנים, אל מנהלות הספריות, אל בעלי התפקיד במטה הרשות ו/או אל הנהלתה. לדף פניות והצעות

הר הצופים

אודות ספריית הר-הצופים למדעי הרוח והחברה ע"ש בלומפילד

ספריית הר הצופים למדעי הרוח והחברה על שם בלומפילד ממוקמת בלב קמפוס הר הצופים, בין בנייני מדעי הרוח ומדעי החברה. הספרייה נוסדה בשנת 1981 עם איחודן של 24 ספריות מחלקתיות ששכנו בקמפוס אדמונד י' ספרא שבגבעת רם, והעברתן למבנה הספרייה החדש שתכנן האדריכל יעקב רכטר בקמפוס הר הצופים. עם הקמת רשות הספריות הצטרפה ספריית הר הצופים למערך ספריות הרשות באוניברסיטה העברית.

מטרת הספרייה לספק לקהילת האוניברסיטה יעץ וגישה למקורות מידע, ידע ונתונים, תוך התאמה עדכנית לתמורות האקדמיות, החברתיות, המשפטיות והטכנולוגיות הרלוונטיות וביעילות כלכלית מרבית.

law

אודות ספריית משפטים ע"ש ברנרד ג' סיגל

הספרייה למשפטים על שם ברנרד ג' סגל שבקמפוס הר הצופים ממוקמת בבניין דוד וולפסון המרשים ביופיו אשר שימש עד 1948 כמשכנה של הספרייה הלאומית והאוניברסיטאית. בניין דוד וולפסון הוא בין הבניינים הראשונים שנבנו בקמפוס הר הצופים והראשון שנבנה מעבר למתחם "אחוזת גריי היל". אבן הפינה למבנה הספרייה הלאומית הונחה עוד ב-14 ביולי 1926, ואולם בניית הספרייה התעכבה בשל רעידת אדמה ומאורעות אחרים, וטקס פתיחת הספרייה התקיים רק ב-15 באפריל 1930. 

bitmap-copy-13_non-optimized.png

אודות הספרייה לחינוך ולעבודה סוציאלית

היסטוריה:

בתחילת דרכה שכנה הספרייה לחינוך בטרה סנטה וב- 1958 הועברה לגבעת רם. לאחר חידוש הקמפוס בהר הצופים, ב- 1975, עברה הספרייה לבניין ביה"ס לחינוך בו היא שוכנת עד היום.  ספריות חינוך, עבודה סוציאלית וחינוך יהודי היו נפרדות אך שכנו בבניין אחד.

ב- 2003 התמזגו שלוש הספריות לספרייה אחת שהינה חלק מרשות הספריות.

אוספי הספרייה

מדעי מחשב

על הספרייה למתמטיקה ולמדעי המחשב

הספרייה למתמטיקה ולמדעי המחשב נוסדה בשנת 1925 כספרייה למתמטיקה, שוכנת מאז 1957 בבית מנצ'סטר בקמפוס ספרא וכוללת אולם קריאה מרשים ויפיפה.
הספרייה משלבת אוסף עשיר וגדל של אלפי משאבים ומאגרי מידע אלקטרוניים ומודפסים, עבודות מוסמך ודוקטור.

לספרייה מוניטין בין-לאומי שתואם את מעמדם האקדמי המכובד של מכון איינשטיין למתמטיקה ושל בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב בישראל, במזרח התיכון ובעולם כולו.

רפואה

אודות הספרייה הרפואית ע"ש מוריאל ופיליפ ברמן

בעשור האחרון הספריה הרפואית צמצמה את שטחיה הפיזיים ואולם הרחיבה והגדילה את אוספיה האלקטרוניים. הצמצום הפיזי התאפשר הודות למפעל דיגיטציה מקיף שבזכותו כל עבודות הגמר שנכתבו אי פעם בתחום הלימודים של הקמפוס הרפואי מצויות כקבצים דיגיטליים נגישים. בשנים האחרונות שוקדת הספריה לרכוש  ארכיבים דיגיטליים של כתבי עת וספרים שנועדו להחליף את כרכי הדפוס שדוללו מן המדפים.  מרחבים שמתפנים מיועדים לטכנולוגיות לימוד ועבודה משותפים כולל תחום התלת מימד.

bitmap-copy-15.png

אודות הספרייה לחקלאות, מזון וסביבה

הספרייה לחקלאות, מזון וסביבה נוסדה בשנת 1972 עם הקמת בניין קנדי לי ב', בלב הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה בקמפוס רחובות של האוניברסיטה העברית. עם הקמתה אוחדו בתוכה ספריות מחלקתיות קטנות ששכנו בבניינים שונים בקמפוס.

בשנת 2011 שופץ המבנה והוקם בו מרכז מידע ספרייתי על שם ברל ואגנס גינגס מאוסטרליה בתכנונה של האדריכלית ויוי אסטרינסקי, וברוח אדריכלית הדומה לספריות אחרות באוניברסיטה העברית בירושלים.

bitmap-copy-19.png

על אודות ספריית הארכאולוגיה

ספריית הארכאולוגיה ע"ש אמרי וקלייר יאס נמצאת בבניין המכון לארכאולוגיה והיא אחת מספריות רשות הספריות של האוניברסיטה העברית.

מבנה הספרייה עבר שיפוץ מקיף שהושלם בשנת 2003, הודות לתרומתם הנדיבה של החברים האוסטרלים של האוניברסיטה העברית, אמרי וקלייר יאס זכרם לברכה.

בספריית הארכאולוגיה כ-35 אלף כותרי ספרים וכתבי עת שמתמקדים בשרידיהן החומריים של תרבויות המזרח הקרוב הקדום מן התקופות הפרהיסטוריות, המקראיות, הקלאסיות ועד לימי הביניים. כותרי הספרייה מרוכזים בשלושה אוספים שוטפים: אוסף הארכאולוגיה, אוסף הפרהיסטוריה ואוסף האשורולוגיה.